Activiteiten

De Stegelshof in het centrum van het dorp Eygelshoven is een goede uitvalsbasis voor uitstapjes in de omgeving (Heerlen en Maastricht) In de directe omgeving binnen een straal van drie kilometer ligt een aantal bijzondere atracties:

 

Megaland

Op de terreinen van Megaland worden elk jaar o.a. Pinkpop en Pinkpop Classics georganiseerd.

www.megaland-landgraaf.nl/

 

Gaia dierenpark

In de vallei van de Anselerbeek ligt het mooie Gaia dierenpark met speciale aktiviteiten voor kinderen.

http://www.gaiapark.nl/

 

Continium

Het Continium is het eerste Discovery Center van Nederland. Hier ontdek je wat wetenschap en techniek voor jouw leven betekenen. 

http://www.continium.nl/

 

Snowworld

Snowworld in Landgraaf, de grootste overdekte skipiste van Europa, biedt aan skiërs en snowboarders veel wintersportplezier.

http://www.snowworld.com/

 

Wereldtuinen Mondo Verde

Wereldtuinen Mondo Verde, als themapark, is de moeite waard om te bezichtigen, de Brunsummer heide biedt natuurrecreatie, maar heeft ook een prachtige golfbaan.

http://www.wereldtuinenmondoverde.nl/

 

Een aantal bijzondere steden ligt op korte reisafstand: de oude stad Aken (15 Km) met zijn oude binnenstadbezienswaardgheden en aangenaam koopcentrum, de winkelstad Heerlen (9 Km), de mooiste stad van Nederland Maastricht (30 Km) en de steeds mooier wordende stad Luik (60 Km).


De natuurgebieden van de Eiffel en de Ardennen liggen binnen reisafstand voor dagtochten.
In de directe omgeving van het dorp Eygelshoven kunnen mooie wandel- en fietstochten worden gemaakt in onder andere het natuurgebied
langs de grensrivier de Worm in het Wormdal en in het dal van de Anselerbeek in het park Gravenrode.